Dread Dokter

 

Celinda Scheepers heeft inmiddels haar naam als DreadDokter ruimschoots verdiend, als specialist in het zetten en onderhouden van ECHTE dreadlocks. Zelf heeft ze al van 1998 enkele jaren met dit kapsel rond gelopen. Door middel van tryle & error heeft ze de kneepjes van het vak geleerd. Al vanaf het begin kreeg ze enkele vragen of ze ook bij anderen dreadlocks wilde zetten en verzorgen. Wat als hobby begon groeide uit tot een professioneel bedrijf.

Wat zijn Dreadlocks?

Dreadlocks zijn vooral bekend als haardracht van de Jamaicaanse rastafari. Het zijn plukken haar die met rollen, of gewoon door niet meer te kammen samen klitten en uiteindelijk vervilten tot langgerekte haarstrengen. Tegenwoordig zie je het in allerlei (sub-)culturen, waar het op allerlei manieren word gedragen.

Hoe gaat het in z'n werk?

Door steeds nieuwe technieken te ontwikkelen om zo mooi mogelijke, maar vooral goede stevige dreads te vervaardigen en te onderhouden, ben ik na veel onderzoeken hierna tot een eigen stijl gekomen. Ik maak gebruik van verschillende technieken die ik combineer, om het haar op en top verzorgd en mooi te houden. Ik maak geen gebruik van wax of andere middelen uit een potje. Ook al heb ik in het verleden vele tips en adviesen gekregen, uiteindelijk ben ik door eigen ervaring wijs geworden en kwam ik tot de ontdekking, dat er veel verkeerde ideeën bestaan over de behandeling en verzorging van dreadlocks. Mocht je overwegen dreadlocks te nemen, laat je dan niet allerlei dingen wijs maken of je aan het twijfelen brengen.

Met behulp van kam, haaknaald, stopnaald, viltnaald en elastiekjes worden de dreads gevormd en onderhouden.

Het zetten van dreadlocks
Het haar wordt in evengrote plukken haar verdeeld. Afhankelijk van de wens van de klant kunnen deze dikker of dunner zijn. Het haar word eerst getoupeerd tot een stevige klit. daarna wordt met een stopnaald het losse pluis van de buitenlaag naar binnen geregen, waarna de dread een meer solide vorm aan neemt. Door deskundig gebruik van een viltnaald word de dreadlock nog verder verhard, waardoor deze al de vorm begint aan te nemen van een gevilte dreadlock, alsof deze al enkele maanden oud is. Dit helpt het proces en zal resulteren in volwasse dreadlocks binnen korte tijd, in tegenstelling tot getoupeerde dreadlocks ingerold met wax. Hierdoor ontstaan vaak lussen, pluis en teveel wax vertraagd het vilt proces. Daarbij kan teveel rollen bijdragen aan afbreken van dreadlocks.

Prijzen varriëren tussen de € 110,- en € 350,- vraag gerust een prijsindicatie op door een mailtje te sturen. Onderaan pagina staan de adres gegevens.

Bijwerken van dreadlocks
Wanneer je al geruime tijd dreadlocks hebt, zul je met enig regelmaat een onderhouds-behandeling nodig hebben. Wanneer dreadlocks groeien, is het nieuwe deel minder onderhevig aan het vilt proces en moet dus een handje worden geholpen. Ook is het onvoorkomelijk dat er hier en daar wat losse plukken haar zullen ontstaan na verloop van tijd. Vaak wanneer dreadlocks niet bij een gespecialiseerde kapper zijn gezet, kunnen dit soort klachten al snel ontstaan. En naast wat los pluis, zullen dreads onregelmatig vilten en kunnen er lussen ontstaan. Ook in dit geval kun je bij de DreadDokter terecht. Zeker in dit geval doet de DreadDokter haar naam eer aan. Juist wanneer een klant wanhopig is en bang dat het niet meer goed komt met de dreads, kan deze nog veel betekenen om de dreadjes nieuw leven in te blazen. Grijp dus niet direct naar de schaar of tondeuze. Hieronder vind je enkele foto's van klanten met dreadlocks voor en na een behandeling.

Let wel, voorkomen is beter dan genezen, laat je dus goed informeren en laat je dreads regelmatig (tussen 3 en 4 maanden) netjes bij werken.

Een onderhoudsbeurt heeft een uurtarief van € 17,50. De tijd die ervoor wordt uit ge­trok­ken is afhankelijk van de hoeveelheid werk die nodig is en kan varriëren van 4 tot 8 uur. Houd hier rekening dus mee.

Voor meer informatie over dreadlocks, de verzorging ervan, of voor een afspraak kun je contact opnemen.

Klik op de foto voor een grotere afbeelding